Masthead header

Dagens julryck och två supertips

Imorse vaknade jag äntligen utan huvudvärk och svidande mage. Det var dags för att rycka upp sig lite, med andra ord. Till exempel har jag duschat och bytt sängkläder idag. Det gör genast att man känner sig lite mer som människa.

Jag åt en lugn och stillsam frukost efter att pappan forslat de två flickorna till skolan. Väntade på att få sällskap av Tonåringen, men han sov några timmar till.

Efter en massiv reklamkampanj laddade jag ner appen Stowr och blev alldeles såld. Ägnade sedan timmar åt att sortera upp mina recept i iPaden och kontrollerade sedan noggrant att jag kunde synka dem både i dator och mobil. Det är alltså en app där du kan spara recept i mappar, dela dem, fota av gamla handskrivna receptlappar och spara digitalt mm. Älskar sånt. Älskar digitalt. Kan roa mig med det i evighet.

Medan jag organiserade min digitala receptsamling drack jag mängder med te, och passar på att lämna ännu ett tips. Vår tretton år gamla vattenkokare hade egentligen gett upp för länge sedan, då den både bar sig underligt åt och hade ett trasigt lock. Men vad ville jag ha för vattenkokare? Det tog ungefär tre år att komma på. En tidig julklapp från Maken är vatten- och tekokaren från Severin. För det allra viktigaste för en tedrickare som jag, var att det gick att ställa in olika vattentemperatur efter tesort. Oh my, vilken skillnad det blir att dricka mitt gröna te, nu när jag bara hettar upp vattnet till 70 grader! Tetips!!!

Förutom att du kan välja att hetta upp vattnet till 70, 80, 90, eller 100 grader, så finns det också en teinsats som gör att du kan brygga teet direkt i vattenkokaren. Och en varmhållningsfunktion som gör att du kan hålla ditt te i önskad temperatur, även efter färdig brygd. Har jag sagt att jag älskar teknik? Och te?

Får väl tillägga att i detta fall fick funktion gå före form, för det är väl knappast den snyggaste vattenkokaren på marknaden. Älskar den ändå!

Julförberedelserna kom lite av sig när jag blev sjuk, men idag tog jag nya tag. Till Drakens glädje. Igår bakade hon lussebullar, idag kokade jag chaisirap och risgrynsgröt och juldofterna sprider sig i huset.

Så några bra saker med att slippa magont är: 1. Genast mindre grinig. 2. Man kan gå upprätt. 3. Det går att äta mat när man är hungrig. Tror att detta faktiskt är prioriteringsordningen.

Träningen har jag dock fått avstå hela veckan, och längtar efter som sjutton. Låter kanske konstigt för den som inte brukar träna, men den som tränar regelbundet förstår precis. Jag var bokad ikväll, men vågar inte. En frisk dag kanske inte räcker. Men hoppas komma iväg på yoga på lördag.

Aaaah, inget är så härligt som att vara frisk!

Bild 2 härifrån, bild 3 härifrån

Till toppenKontaktDela på facebook