Masthead header

Botaniska

Foto: L. Glosemeyer

När vi åkte till Göteborg för Gothia Cup, frågade vi tjejerna om det var något speciellt de ville att vi skulle göra när vi var där. Det var, trots all fotboll, deras resa också.

Svaret kom som väntat: ”Liseberg och shoppa”. På veckans varmaste dag, i nära 28 grader, var jag med tjejerna på Liseberg och följde sonens match via Gothia-appen (fantastisk app!). En annan dag gick vi och shoppade i duggregn i Nordstan.

Däremellan, mellan Liseberg, shopping och en väldig massa fotbollsmatcher, försökte jag klämma in lite kultur. Göteborg har Europas största botaniska trädgård, och dit skulle vi passa på att ta oss, tänkte jag. Intresset var ganska svalt hos övriga familjen. Maken kalkylerade hela tiden med matchtider, hur skulle vi hinna mellan de olika planerna? och tjejerna hade väl hoppats på lite mer action.

Men vi hade i alla fall en väldigt trevlig timme i stekhet sol, i Botaniska. Någon matsäck hann jag aldrig få med, och försäljning av något att förtära var det ont om, så vi klunkade i oss äppelmust, det var det vi lyckades få tag på, inne i trädgårdsshopen. Men döttrarna fick lite feeling, lånade kameran och sprang runt på egen hand.

När jag gick igenom bilderna hemma, hittade jag den här fina, som Tweenies tagit på Lillasysters händer, med en av de vita blommor som fyllde ett helt träd, så väldigt vackert.

”Men herregud, säg att ni inte PLOCKADE blommorna!”

Dom lovar att den låg på marken.

Tack.

Till toppenKontaktDela på facebook