Masthead header

Oktoberhelgen

Det regnade. Och regnade. Och regnade.

Vi skulle plantera våra hundra lavendelplantor som levererats i veckan. Ett sent tips från expertisen menade dock att det var för sent på säsongen och vi grävde ner dem i en hastigt tömd odlingslåda istället. Det blir till att täcka med halm och hoppas att lavendelbebisarna klarar vintern, så vi kan gräva ner dom i vår. Undrar varför de levereras så sent om de inte kan planteras ut? För det var ju inte vi som valde så sent datum, utan det var firmans lavendelleveransdatum… Aja, inte gråta för dubbelt jobb inte, vi får se till att hålla plantorna vid liv till april, maj, bara.

Min lördag började ju annars så härligt med yoga, och jag var så nöjd när jag kom hem. Någon gång fram emot eftermiddagen inträffade dock flera händelser i följd som fick mig att ledsna (igen) på att driva hotellverksamhet. Sagt och gjort, vi slog av wifi och tvingade barnen till diverse hemmasysslor. Min man kallar detta WIFI-POWER. Så oerhört effektivt. Så oerhört sura miner. Ett barn var så upprört att hen var tvungen ut och springträna i regnet.
På lördagskvällen hade vi fritidsgård långt efter mamman och pappans läggningstid. Väldigt mycket är nu för tiden efter mammans och pappans sovtid. Men, men, vi är ju glada över att vi vet var ungarna håller hus!

Söndagen var om möjligt mera regn är lördagen. Vi gjorde det oromantiska och tog två kassar var med återvinningskartonger, plast, glas och metall, och tog en promenad till närmaste återvinningsstation. Slängde skräp som ett gammalt strävsamt par utan liv, och sedan gick vi en kort sväng i regnet och gjorde det min man gillar bäst: inspekterar områdets murar. Ända sedan vi byggde vår stenmur för tio år sedan, finner Maken det ohyggligt intressant att studera andras murar och fundera på hur de har tänkt, val av teknik, avrinning mm. Jag: couldn´t care less, det är ju inte så att vi kommer att bygga en ny mur, direkt! Då tittar jag hellre på hus och funderar över planlösningar. Det tycker min man är fullständigt ointressant. ”Det är ju inte så att vi ska bygga ett nytt hus, direkt!”

När han hade tittat på regniga murar och jag på blöta hus, gick vi hem utan papperskassar i händerna. Jag åkte och fixade mina naglar och han tittade på fotboll och förberedde middagen. Och idag utförde kidsen sina sysslor utan att vi behövde ta till WIFI-PWR!

Slutet gott, allting gott!

Till toppenKontaktDela på facebook