Masthead header

Trädgårdshealing

Det finns någonting helande i att ha en trädgård och en liten kanin. Att kunna gå ut och räfsa lite höstlöv, knipsa av vissna krysantemum eller ligga på knä bredvid Maken, och gräva ner hundra lavendelplantor, det gör så gott för själen. Och att få krama om en varm liten pälsboll, som är så mjuk, så mjuk, det gör även den sjukaste 10-åring lite friskare och gladare.

Trädgårdsarbete ligger mig knappast varmt om hjärtat, men när behovet av lite själslig terapi uppstår, då är det få saker som kan jämföras med lite jord under naglarna. Egentligen räcker det med frisk luft i lungorna och blicka ut över skogsbacken. En psykolog sade till mig för flera år sedan, att ”det är läkande att titta på träd!”. Mmm, det ÄR det!

”Glane på trääna”, gratis är det också.

Till toppenKontaktDela på facebook