Masthead header

#We decor life: Gammalt

Väggsnutten mellan köksfönstren fick nya väggprydnader i somras. Tidigare hängde där en lampett, som alla höll på att bränna av sig håret på, när de reste sig upp från bordet. Sen hängde där en tavelvägg, med så många tavlor att jag blev alldeles matt.

Men nu tror jag att vi landar i detta ett tag, en broderad bonad från min mormor och en tavla från Makens mormor. Bonaden fick vi när vi förlovade oss. Jag har alltid trott att mormor har broderat den, men min mamma tror inte det. Vid närmare eftertanke tror kanske inte jag heller det. Mormor som suckade om ”förspilld kvinnokraft” bara hon såg en nål. Eller en diskborste. Håller det dock inte för otroligt att någon annan förspilld kvinnlig släkting kan ha broderat den?

På tavlan, som är en av flera, syns en av gatorna kring nationskvarteren i Uppsala, och på skylten som syns på husväggen står det ”Lax och vilt”. Det var Makens gammelmorfars affär (tidigt 1900 tal) och tavlan fick han som betalning av studenter som handlade hos honom. Hos oss finns flera spår från den affären. Folk betalade både i tavlor och möbler och faktum är att vi fortfarande använder både fisk- och köttknivar från den butiken! Stavas kvalitet!

Så nu landar vi i två väggprydnader på denna väggsnutt, två stycken med stort emotionellt värde för oss, om än inte särskilt dyrbara för någon annan. Men en anledning så god som någon annan och mitt bidrag till veckans tema gammalt  hos We decor life!

Tiden som går, the circle of life och vackert gammalt | Living by W - […] Annelie, Victoria och Emma för mer i det aktuella temat gammalt/gammal. Stort tack till Karin för att du ville vara […]

Till toppenKontaktDela på facebook