Masthead header

Söndag

Det är söndag den 5 november. För en vecka sedan föll den första snön, och jag fick på vinterdäcken i tid, för en gångs skull. Idag finns ingen snö och Lillasyster hoppar studsmatta i shorts och t-shirts. Det får väl i och för sig stå för henne, men ganska varmt ute är det, faktiskt.

Ett höstlov har passerat, en halloween likaså. Den stora utmaningen för arbetande föräldrar har varit att försöka hålla en hyfsad dygnsrytm medan ungarna fullständigt vänt på sin.

-Ni ska inte också gå och lägger er nu, då?

-Näää, varför dååå???

-Tja, klockan börjar bli mycket… och det är läggtid… och… eeeh. *mamma och pappa är normaltrötta p g a INGET LOV*

-Men vi har ju loooov!

Ja, just det. Men man lär sig att somna med tjo och tjim och huset fullt av ungdomar. Till slut. Av utmattning.

Halloween blev i alla fall en lugn tillställning. Vi gjorde en pumpa och rostade kärnorna. Ungarna satte i sina färgade linser i ögonen och drog ut på byn. Somliga kom hem med godis, andra inte. Själv var jag hos optikern och provade ut nya linser, helt utan färg.
Maken och Tonåringen har tillbringat halva veckan i Göteborg. Varför? Fotbollscup, så klart. Medan tjejerna och jag roat oss med shopping, sushi och middag på Pinchos, har vi fått dagliga uppdateringar från Göteborg. Man behöver inte vara på plats för att hänga med.

Idag vaknade jag med feber och drömde om att bädda ner mig i soffan för ett seriemaraton. Istället åkte jag och handlade till 11-årsfirande imorgon, hängde tvätt, lagade mat, slog in presenter, körde Knivsta-Uppsala fyra gånger p g a bio, kompisar och God knows what. Ser nu fram emot en liten stund i soffan. Tonåringen meddelar att han behöver hämtas i Uppsala kring midnatt. Hinner väl ett litet seriemaraton innan dess, då.

Till toppenKontaktDela på facebook