Masthead header

Juice

Hemma dunderförkyld. Inte en droppe snor, bara hosta och retade luftvägar. Eller inte så bara, faktiskt. Höll på att hosta upp lungorna inatt, så idag åkte jag genast och köpte några kilo apelsiner och morötter, och så förstås ingefära. Juicesäsongen är igång!

Passade också på att köpa ett magasin i pappersformat, så synd var det om mig. (Annars läser jag alla magasin digitalt i Readly, men Lantliv verkar inte längre finnas kvar där).

Ska nu vila med Häxan i öronen och Lantliv i handen. Sen ska jag sova mig frisk. Fast först ska jag visst äta tacos och kolla på veckans nya avsnitt av Gåsmamman. Dags för upplösning nu, va?

Trevlig helg!

Till toppenKontaktDela på facebook

Weekend #41

Helgen har gått alldeles för snabbt, men varit den bästa på länge. På fredagen kunde jag gå hem från nytt jobb med lätta steg, och flera veckors spänningar i kroppen släppte äntligen. Så klart blev jag genast förkyld, men sånt världsligt kan jag ta. Nu kan allt bara bli bättre!

Söndagskväll utan söndagsångest, bara det… Redan bättre än på länge 😉

 

Frida G Svensson - jag har nyligen hittat hit och du är bara så bra! dina bilder förmedlar en sån fin och varm känsla!

Till toppenKontaktDela på facebook

Hello sunshine

Nu lämnar jag fyrkantigt, vassa hörn och självgodhet och tar klivet in i mitten av oktober. Luften är klar, färgerna är vackra och livsglädjen får fullt spelrum igen.

Idag är jag så glad över att jag är 40+, och inte tjugo. Att jag vet vad jag står för, vad jag kan och vad jag är. Mitt tjugoåriga jag skulle ha tappat bort det under september, men jag står kvar. Lite vingklippt, men ändå flygfärdig igen. Glad över att jag valde att inte bita ihop, så som flera andra valt att göra. Tacksam över att Livet har erbjudit mig nya möjligheter och att jag får flyga igen! Och att jag snart kommer att få hänga med världens bästa crew! HJÄRTA på det!

På eftermiddagen har jag plockat, kanske de allra sista, björnbären och ätit med granola och rysk yoghurt. Hur gott? Så. Himlans. Gott. Måste ta ikväll till kvällsteet, också!

Till toppenKontaktDela på facebook

Oktoberhelgen

Det regnade. Och regnade. Och regnade.

Vi skulle plantera våra hundra lavendelplantor som levererats i veckan. Ett sent tips från expertisen menade dock att det var för sent på säsongen och vi grävde ner dem i en hastigt tömd odlingslåda istället. Det blir till att täcka med halm och hoppas att lavendelbebisarna klarar vintern, så vi kan gräva ner dom i vår. Undrar varför de levereras så sent om de inte kan planteras ut? För det var ju inte vi som valde så sent datum, utan det var firmans lavendelleveransdatum… Aja, inte gråta för dubbelt jobb inte, vi får se till att hålla plantorna vid liv till april, maj, bara.

Min lördag började ju annars så härligt med yoga, och jag var så nöjd när jag kom hem. Någon gång fram emot eftermiddagen inträffade dock flera händelser i följd som fick mig att ledsna (igen) på att driva hotellverksamhet. Sagt och gjort, vi slog av wifi och tvingade barnen till diverse hemmasysslor. Min man kallar detta WIFI-POWER. Så oerhört effektivt. Så oerhört sura miner. Ett barn var så upprört att hen var tvungen ut och springträna i regnet.
På lördagskvällen hade vi fritidsgård långt efter mamman och pappans läggningstid. Väldigt mycket är nu för tiden efter mammans och pappans sovtid. Men, men, vi är ju glada över att vi vet var ungarna håller hus!

Söndagen var om möjligt mera regn är lördagen. Vi gjorde det oromantiska och tog två kassar var med återvinningskartonger, plast, glas och metall, och tog en promenad till närmaste återvinningsstation. Slängde skräp som ett gammalt strävsamt par utan liv, och sedan gick vi en kort sväng i regnet och gjorde det min man gillar bäst: inspekterar områdets murar. Ända sedan vi byggde vår stenmur för tio år sedan, finner Maken det ohyggligt intressant att studera andras murar och fundera på hur de har tänkt, val av teknik, avrinning mm. Jag: couldn´t care less, det är ju inte så att vi kommer att bygga en ny mur, direkt! Då tittar jag hellre på hus och funderar över planlösningar. Det tycker min man är fullständigt ointressant. ”Det är ju inte så att vi ska bygga ett nytt hus, direkt!”

När han hade tittat på regniga murar och jag på blöta hus, gick vi hem utan papperskassar i händerna. Jag åkte och fixade mina naglar och han tittade på fotboll och förberedde middagen. Och idag utförde kidsen sina sysslor utan att vi behövde ta till WIFI-PWR!

Slutet gott, allting gott!

Till toppenKontaktDela på facebook

Trädgårdshealing

Det finns någonting helande i att ha en trädgård och en liten kanin. Att kunna gå ut och räfsa lite höstlöv, knipsa av vissna krysantemum eller ligga på knä bredvid Maken, och gräva ner hundra lavendelplantor, det gör så gott för själen. Och att få krama om en varm liten pälsboll, som är så mjuk, så mjuk, det gör även den sjukaste 10-åring lite friskare och gladare.

Trädgårdsarbete ligger mig knappast varmt om hjärtat, men när behovet av lite själslig terapi uppstår, då är det få saker som kan jämföras med lite jord under naglarna. Egentligen räcker det med frisk luft i lungorna och blicka ut över skogsbacken. En psykolog sade till mig för flera år sedan, att ”det är läkande att titta på träd!”. Mmm, det ÄR det!

”Glane på trääna”, gratis är det också.

Till toppenKontaktDela på facebook

We decor life: ljus

Min morgonrutin på vardagarna är att alltid gå upp ca kl 05:00. Jag har insett att det ger mig möjlighet till bästa möjliga start på dagen och en stressfri morgon. Ibland åker jag och tränar, ibland lagar jag någon frukost av det godare slaget åt barnen och ibland hinner jag t o m redigera lite bilder vid datorn.

Vad jag alltid gör, är att tända stearinljuset på köksbordet och dricka en kopp te eller en smoothie (men aldrig både och). Jag tycker så mycket om både ljuslyktan men också stearinljuset som skapar så vackert mönster i stearinet när det brinner ner.

Bilden är från i morse, när jag tog sovmorgon ända till klockan 07:00, för det är ju ändå helg,

drack en långsam kopp grönt te och sakta vaknade till liv för en klass fantastisk yoga flow.

Älskar allt med denna morgon!

Mitt bidrag till We Decor Life och temat LJUS.

Ljus, höststämning och musik | Living by W - […] vacker soluppgång, Karin A för reflektioner kring ljus och fotografi, Bara för att jag vill för morgonljusterapi och Blomster och Bakverk för fint samlingsinlägg kring […]

We decor life: Johanna Egemar – Ljus | Living by W - […] decor life Deltagare i temat Vackert Naturligt Karin A Fotografi Bara för att jag vill Stiliga hem Blomster & Bakverk Emmas samling […]

anncha, stiligahem.se - Vilken fin tolkning av veckans tema. Jag valde skymningsljuset när våningen bäddas i ett brunguldigt filter.

Till toppenKontaktDela på facebook

Succé

Efter att ha serverat familjen snabbmat i X antal (alldeles för många) veckor, fick jag nog. Dom verkade uppskatta det alldeles för mycket!

Istället ryckte jag upp mig, tänkte typ: säsong + gott = lättlagat. Det blev varmrökt lax och ugnsbakade rotfrukter (sötpotatis, rödlök, morot, palsternacka) och en röra på chèvre och yoghurt. Det blev succé!

Kanske var det ändå flera än jag som ledsnat på varmkorv och färdig lasagne… Eller så var detta bara helt enkelt så grymt gott? Helt i klass med varmkorv, liksom?

Till toppenKontaktDela på facebook

Mina sju bästa just nu

Det är höst ute och jag kurar inne med sjuk Lillasyster. Egentligen verkar hon ganska nöjd med bara sin telefon som sällskap, men det är mysigt att få vara nära. Idag kanske det är jag som behöver det mer än vad hon gör. Men hon låter mig i alla fall hållas.

Oktober är här och septembers röra börjar äntligen reda ut sig. Här kommer mina sju bästa just nu:

Träningen börjar ta sig efter en extremt seg höst. Men suget är tillbaka!

Kaoset i mitt huvud börjar lägga sig, och med det sjunker axlar och andningen blir lättare.

”Det finns inga misstag, bara lektioner.” Jag börjar äntligen kunna se vad början av denna höst har lärt mig. Viktigast av allt, hur lätt det är att gå från inkluderad till exkluderad. Det blir mitt mission att se till att alla får vara med!

När jag måste gå upp ur sängen en måndagskväll för att säga åt barnen att ”nu måste de gå och lägga sig”. Och hittar alla tre runt köksbordet med varsin frappe i handen, försjunkna i djupa diskussioner. Visserligen om något på Youtube som jag inte alls fattade, men jag köper det. Och jag lät dem vara uppe ett tag till. Älskar att se hur mina barn nu inte bara har syskonrelationer, utan också vänskapsrelationer och hur deras kompiskretsar knyts närmare varandra. Jo, det var värt täta barnafödslar och intensiva småbarnsår!

Och idag skrev jag på papperet! 2018 börjar jag på nytt jobb igen, ihop med fina nya och gamla kollegor! Vi är taggade och det känns så bra! Det är som att komma hem! Men till ett nytt hus! 🙂

Nästa vecka börjar jag faktiskt på ännu ett nytt jobb! Även det känns roligt, det blir ännu en lektion i yrkeslivet. (Verkar som jag bara hoppar mellan tjänster, men efter att inte ha bytt jobb på 11 år innan augusti, så gör jag det med råge nu! 😉 ) Men i januari landar jag!

Väldigt snart får jag träffa bästa tjejerna igen, och idag fick jag en liten försmak av det *LER* Hur glad kan man bli när någon kallar en för ”din sopa”? Jag blev glad! *LER ännu större* Vad jag har saknat min lilla tribe!

Till toppenKontaktDela på facebook

Weekend

I fredags shoppade jag på IKEA och kom hem med en hylla som skulle skruvas ihop. ”Kul”, sa Maken, ”det fixar vi imorgon!” Vaaa? Imorgon? No. Way. José. Det här fixar jag ikväll! Makens blick blev aningen tom… Hej då, fredagsfriden, vet jag att han tänkte. Men jag fixade det! Med bara pyttepyttelite hjälp!

På lördagen målade jag trälådor med överbliven väggfärg och fick feeling och har nu diverse målarprojekt på gång i huset! Älskar att måla!

På söndagen steg jag upp klockan sju och skruvade ihop lådorna, åkte och tränade och fortsatte sedan min kreativa bana med diverse mindre DIY-projekt.

Sedan kom mormor och morfar och morbror och vi firade Tonåringens dopdag i efterskott. Har man ingen namnsdag, får dopdag duga. Fika, familjesnack och några presenter, och firandet var i hamn.

Munkarna köpte jag på ICA men äppelpajen bakade Maken. Den stod dock i ugnen när bilderna togs.
På ICA inhandlades också prydnadspumpor som får pryda bordet istället för snittblommor. Jag hittar så sällan några fina buketter, och det kanske är för att jag är bloggskadad och också vill ha en superfin fredagsbukett, lite vild och vacker, så där. Men bloggarna handlar väl inte fredagsblommorna på ICA, kanske? (OK, vet att en del bloggare plockar  #fredagsbukett i diket också, men det blir ändå inte vilt och vackert för mig. Bara vilt. Och ganska fult.)
Men som sagt, fick feeling. Målade även in pumporna med överbliven väggfärg. Min höst hemma ska vara grågrön, gråblå och grå. Färger som gult och orange gör sig icke besvär i år. Sorry!

Ha en fin söndagskväll!

Till toppenKontaktDela på facebook

Nedräkning, leverans och yinyoga

På onsdagen är jag till mig av glädje över att halva veckan har gått, halleluja, och att det nu bara är exakt två veckor kvar till , BOOOM, jag byter jobb. Igen.

Jag går också på yinyoga och stretchar fascian i min stela, stressade kropp och gör en leverans av bilder till kund. Det sistnämnda var inte igår, om man säger så. Yinyoga var väl, i ärlighetens namn, inte riktigt heller igår. Båda ger i alla fall välbefinnande, denna kväll mitt i veckan!

Till toppenKontaktDela på facebook