Masthead header

Weekend

Gjort i helgen:

Myst själv med barnen, ty Maken var på årlig fiskeresa men fick dåligt med napp.

Gick med Tweenie och mina föräldrar på Tonåringens DM-match. Höll först på att avlida på grund av gps som visade mig fel. Noll lokalsinne och opålitlig gps gav mig stresspåslag som luktade svett lång väg.

Tonåringen guidade oss dock rätt och hindrade sin mamma från att flippa ur helt. Hur kan ungen vara så lik sin far???

Efter matchen åkte vi till Subway och köpte mat, sen köpte vi smågodis och åkte hem och myste hela kvällen. Kvällen slutade tidigt för min del, på grund av trött.

Å andra sidan började söndagen tidigt, på grund av utvilad!

Jag läste äntligen en bok från pärm till pärm på två dagar, bara för att upptäcka att ungefär hundra sidor i mitten satt i fel ordning! Hur ofta händer det??? Fick bläddra fram och tillbaka, men det övervägdes av tillfredsställelsen att äntligen få sträckläsa!

Jag valde att gå på magkänsla, fattade ett beslut och lyckades få ner det i ett mail som kändes jobbigt att skriva men ändå var en lättnad att skicka. Sköt dock på det till söndagseftermiddag.

Och idag har jag jobbat in tid, på grund av läkarbesök i veckan. Och som vanligt när man sitter hemma och arbetar i lugn och ro, så går tiden, och man *jag* upptäcker att jag jobbat alldeles för mycket. Men kan i alla fall bocka av lite mera på min lista nu. Också en lättnad.

Trevlig söndagskväll till den som tittar in här! Nu ska jag inte jobba mera!

Till toppenKontaktDela på facebook

No regrets

Man ångrar bara den träning som inte blev av. Var dock tvungen att dunka in det i mitt huvud innan jag släpade mig upp och stack till gymmet imorse. Ett spinning/core/avslappningspass senare, var jag mer än nöjd med att jag faktiskt kom iväg!

Jag åkte hem, åt påskrester till lunch och dammsugade hela huset. Ingen ånger över det heller. Snarare väldigt nöjd med att ha ”huset i ordning” inför vardagen som kickar igång imorgon.

Är också väldigt nöjd med hela detta påsklov, tack vare:

  1. Total avkoppling. Jag har verkligen unnat mig själv sovmorgnar, ligga och läsa, se på tv och film. Sånt som jag kan ha lite svårt att tillåta mig själv göra någon längre stund, annars.
  2. Tid att tänka, utan stress. Jag hade ett möte precis innan ledigheten, som gav mig massor att tänka på. Plus- och minuslistan i mitt huvud har varit lång, men jag tror att jag har bestämt mig för vad jag faktiskt helst skulle vilja. Så bra att få detta lov att älta saker i lugn och ro ;-)
  3. Kursuppgiften. Min examination närmar sig, och även om jag har inläsningstid coming up i veckan, så var det bra att göra en del av min gruppuppgift redan nu. Noll stresspåslag för det då, nämligen!
  4. Äntligen tog vi tag i sommarplanerna. Inte för att vi har löst hela semesterpusslet, men vi har i alla fall löst Gothia Cup! Resten av semestern känner jag lite inför som att ”det blir som det blir!”. Tror dock inte att resten av familjen, som är så vansinnigt ressugna, känner likadant… Men med en Tonåring med bara tre veckors, icke sammanhängande, spelledighet så är sommarpusslet en aning knivigare att lösa än vanligt. Särskilt för en mamma som inte tycker att hon kan resa utan sin förstfödde…

To be continued.

Till toppenKontaktDela på facebook

Påsken anno 2017

På påskaftons morgon hade barnen traditionsenlig påskäggsjakt i vår skogsbacke. Entusiasmen hos det yngsta barnet lever ännu, Tweenien suckade lite och ville ha massor av ledtrådar för att slippa gå några steg i onödan och den krassliga, låtsasentusiastiska Tonåringen letade nog mest för att göra sina ivrigt trampandes föräldrar glada. Påsk anno 2017!
Här var det inga chicka sidenband runt äggen, här var det praktiska gummisnoddar, direkt från kökslådan.
Kärlek i ett litet ägg.
Ägg, ägg, ägg. Vi skippade det till frukost och gjorde, tadaaaa, våfflor istället!
Min påskdukning, med inspiration från Malin. Istället för att måla hundra ägg, så målade vi ett var (som det dukats med), och sedan bytte vi med varandra! En ny tradition äro född!
Lillasyster stod för efterrätten. Den kladdigaste kladdkakan av dem alla!
Och här gror nya ampelliljor. Tur att min blomkunniga mamma kommer på besök ibland så att vi får namn på våra krukväxter. De som inte är orkidéer, då. Dom känner jag igen.

Fortsatt fin påsk till dig!

Till toppenKontaktDela på facebook

Årets påskpynt

En gång i tiden startade jag den här bloggen som en inredningsblogg. Hahaha, det är högst oklart vad det egentligen blev för en blogg men inte handlar den om inredning, i alla fall. Och tur är väl det när man ser till nivån på pyntet här hemma.

Lyckades få fram ett mycket gammalt porslinsägg och en inte lika gammal kyckling. Ett barn har någon gång påskpysslat och denna kyckling har överlevt ända tills nu. Tror dock att det suttit något på huvudet, kanske en hatt?, eftersom jag var tvungen att pilla bort en klisterklump som såg ut som en cysta på hjässan.
Mitt enda fina påskpynt. Mina silverägg. I år hittade jag bara två…  Nästan patetiskt att hänga upp men ändå bra att det bara var två, enligt Maken, som tydligen tycker att dom är fula!

Dom är i alla fall bra mycket finare än alla grälla fågelfjädrar, vill jag lova. Men något sånt har ingen av oss ens övervägt i år. Tror påskfjädrarnas tid är över, eller vad säger ni?

Närbild på påskpynt 2017.
I år har vi fyllt äggen med mycket kärlek och ganska lite godis. Återstår att se om det uppskattas. Kanske lägger i pengar också, för säkerhets skull. För att säkra upp den där kärleken.
Det här är inte en påskhare, det är en året-runt-kanin. Men för att det ska kännas lite mera pyntat så får han vikariera som påskhare över helgen. Fiffigt, eller hur? 

Till toppenKontaktDela på facebook

Påsklov

Nu tar jag officiellt påsklov och ska ägna det åt så lite som möjligt. Bara.Vara.
Jag ska läsa ut min bok (fortfarande inte klar trots start i december!!!), fira så lite påsk som möjligt men ändå äta så mycket gott som möjligt, hänga med barn och Make och så fira Morfar som fyller år på påskdagen.

Låter som en plan, eller hur?

Till toppenKontaktDela på facebook

I stunden

Den ena dagen firade vi framgångar i familjen med tårta och läsk vid ett stökigt matbord.

Dagen efter skulle vi fortsätta att fira positiva nyheter. Det var på fredagen och allt fint överskuggades av chock och sorg. Istället satt vi framför tv:n och direktsända nyheter och försökte förstå.

På lördagen fortsatte vi att följa nyheterna, samtidigt som jag städade hela huset, hämtade säng till Lillasyster som kollega skänkte bort och gjorde en blixtvisit in till IKEA och hittade alldeles för mycket som jag inte alls skulle ha.

På lördagsnatten kröp ett barn plötsligt ihop i min famn och somnade och för första gången på alldeles för lång tid, landade jag i här-och-nu, i stunden. Att bara få ligga och lyssna på andetag, sniffa på mörka lockar och känna sitt barns hjärta slå, då finns inget annat.

För en gångs skull försvann omvärlden för en stund och det enda som fanns var vi och tacksamheten att alla de mina var hemma, säkra, friska och i livet. Som jag har tänkt på en annan mamma, till en annan 11-årig flicka, en som inte kom hem. Outhärdligt.

Jag tog tacksamheten med mig in i söndagens yoga och har fortsatt att vårda den känslan hela dagen. Tacksamhet. För allt som är Livet idag.

Till toppenKontaktDela på facebook

En annan dag

Bilder från helgens våffelfrukost. Som jag längtar till den kommande helgens långfrukost. Som jag längtar efter att få sova. Och att ha påsklov och göra så lite som möjligt. Då SKA jag läsa ut min bok som jag aldrig får ro att avsluta.

Två dagar kvar och på fredagkväll hoppas jag på lite goda nyheter och kanske få fira lite. Att vara här och nu fungerar dåligt denna vecka, kan jag säga. Jag går med stora kliv mot helg och påsklov!

Hem ljuva hem - Jag älskar jordgubbar och våfflor fast äter inte det längre. Våfflor alltså.Jordgubbar frossar jag i så ofta jag kan. Jag kommer inte ha påsklov utan tvärtom, jobba som f-n. Sova får jag nog eftersom dagarna börjar sent i affärslivet. Kram och trevlig lillördag. / Pia

Till toppenKontaktDela på facebook

Man ska inte leka doktor

Ända sedan i höstas har jag knaprat fyra tabletter B12 om dagen för att hålla borta värk i händerna och bibehålla muskelstyrkan. Med strålande resultat!

Så det var himla dumt att plötsligt få för sig att trappa ner på tabletterna för att sedan sluta helt, bara för att se vad som skulle hända.

Det här hände:

Finaste, älskade, ärvda Rörstrandsvasen, i precis den rätta nyansen…
…gled ur händer som inte hade tillräckligt med styrka och tummar som inte ville samarbeta…
… och gick i många, många bitar. För många för att limmas ihop, tror jag. Har dock samlat ihop alla stora skärvor, för säkerhets skull, men hoppet är inte så stort.

Man ska inte leka doktor åt sig själv. Ringer min riktiga doktor på måndag, pronto!

Till toppenKontaktDela på facebook

Busy doing nothing

Det var helgen när vi skulle passa på att göra så mycket. Men orken efter denna vecka har nog sugit musten ur samtliga vuxna i denna familj.

Mannen vill kratta och se på fotboll. Barnen äter onyttigt och ingen säger åt dom.

Jag har fått ett ordentligt, om än självförvållat, bakslag med min vitaminbrist och har ägnat mig åt att äta glass och läsa bok (!!!) i soffan. Välbehövlig vila, känns det som. Trots allt.

PS Detta är alltså boken jag började läsa i julas, så jag säger ändå ÄNTLIGEN ska jag få reda på vem mördaren är!

Till toppenKontaktDela på facebook