Masthead header

Dopdag, Mors Dag och lite annat.

Häromdagen firade vi Lillasysters dopdag med marängswiss, enligt önskemål! Äntligen var det sitta-ute-varmt!

Vi köpte svenska jordgubbar, som faktiskt smakade svensk jordgubbe. Och inte belgisk gubbe.
Dopdagsbarnet, aka Trädgårdsmästarens barnbarnsbarn, pysslar med sin hobby, nämligen odling. Kan hon verkligen vara min?
Snyggtishan från Lisa Burenius. Mamman hade inte glömt att barnet önskade sig en sådan, och Lisa skickade med expressfart, så den hann fram i tid, trots normaldålig-framförhållning-som-vanligt, från mig.
Dopdagen avrundades med matlag med gänget. Trevligt att ses, och extra plus att vi kunde sitta ute och äta när värmen dröjde sig kvar.

Idag har vi firat Mors Dag med brunch på Eklundshov. Mycket gott och mycket mysigt, och sitta-ute-vädret fortsätter!

Väl hemma ägnade jag någon timme åt poolrengöring och är nu så slut så jag somnar snart. Kan bero på värmen. Kan också bero på att vi hade ungdomsgård till kl 01.00 inatt och det tog ett tag att komma till ro, efter det. Det blir en tidig kväll, det känner jag redan nu *klipper med ögonen*.

Godnatt, vänner!

Till toppenKontaktDela på facebook

Långhelg och ledig

Vi har ledig långhelg med ett späckat schema. Maken målar allra mest, jag skjutsar barn, allra mest. Däremellan har jag börjat läsa brittisk deckare av en favoritförfattare och swipa igenom en mängd nya magasin i Readly-appen, städat huset och tränat både kettlebell och yoga. Druckit lite vin, har jag visst också gjort!
En dag slog jag in paket till Lillasyster, som har firat dopdag med hela lilla familjen i helgen, och samma kväll hade vi matlag. Det var den dagen som värmen kom på riktigt och vi kunde faktiskt intaga både dopdagsfika och matlagsbubbel med efterföljande middag utomhus, innan vi kröp ner i soffan med filtar, te och goda ostar. Men mera från den dagen, i ett annat inlägg.

Idag är det svettigt, men Maken är glad för att huset är färdigmålat, döttrarna är glada tack vare bästa kompisar, stalldag och lyckad shopping, och Tonåringen ler på grund av stor vinst i fotboll och utgång med vänner.

Jag ler mest åt hela alltet. Dom finaste. Dom bästa. Min lilla familj. Så värda all svett och allt skjutsande. Tusen gånger om.

Till toppenKontaktDela på facebook

Bara en dag till

Bara en arbetsdag till, sedan långhelg med kompishäng, dopdagsfirande, matlag, stallhäng, morsdagsbrunch och fotbollsmatch! Tänker att det kommer att sitta som ett smäck, eftersom det känns precis som vad jag behöver. Lite ledighet, men också lite uppstyrt. Ibland måste det hända någonting!
Tisdag mitt i livet, och plötsligt kommer de där kvittona på att jag gjort något rätt i mitt yrkesliv, på löpande band. Smickrande, glädjande och utvecklande. Men ack, så de krånglar till allting!

Vad vore väl Livet om stigen var rak?

Svar: enkelt.

Till toppenKontaktDela på facebook

Kul med kettlebell

 

Kettlebell är ett perfekt redskap för dig som vill träna effektivt, eftersom det är så mångsidigt. Du behöver inte gå till gymmet och träna styrketräning ena dagen och gå ut och springa den andra – du kan göra allt på en och samma gång!… Med hjälp av en kettlebell kan du träna explosivitet och snabbhet helt utan hopp och stötar, vilket är svårt annars. Det betyder att du skonar höfter, knän och fötter när du tränar med kettlebells.

Hälsa och fitness, dec-15

Jag tog några klasser i kettlebell och sedan var jag såld! Så himla kul och passar mig som tycker om att röra på hela kroppen, hellre än en isolerad muskelgrupp i taget. Perfekt komplement till soma move och yogan, som också tillhör favoriterna!

Jag har inte möjlighet att ta klasser längre, utan står själv och nöter rörelserna (en hel del teknik). Varvar mellan ca tre olika pass, för både styrka och kondition. Faktiskt är jag så såld på kettlebell att jag börjat kika på grundutbildningar för att kunna nörda ner mig ännu mera i denna ädla träningsform.

Har du inte testat? Bara gör´t!

Till toppenKontaktDela på facebook

Lördagen genom mobilen

På lördagen var det marknad nere på byn och jag var där med mitt yngsta barn. Varm i hjärtat av att hon fortfarande tycker så mycket om att göra sånt här med mig. Jag var i och för sig hennes andrahandsval, då bästisarna var upptagna på fotbollsmatch, men hon sa att det var så mysigt att vara där med mig, och det kan jag leva på länge!

Jag köpte knäckäpple och munkar åt henne, och hon fick åka den enda attraktionen som inte var för småbarn. Resten av tiden gick vi armkrok och hon anade inte en bråkdel av hur mycket kärlek som sprängde i mitt bröst. Hon och jag.

Vi tog med oss munkarna hem och fikade på. Hemma var huset ännu lite mera ommålat än innan och Maken, om möjligt, ännu mera nöjd, än innan.

Sedan fick jag gå och lägga mig och dricka en kopp te i sängen, på grund av megahuvudvärk. En sådan som knockar en så fort man rör på huvudet och får en att vilja kräkas. Ligger man alldeles stilla, däremot, så är det ganska okej.

Jag låg stilla resten av eftermiddagen och kvällen och kollade på norsk deckare. Näst efter brittisk deckare, så är svenskar, danskar och norrmän rätt bra på mordmysterier.

Huvudet blev aldrig bättre men det skyller vi på det tråkiga väderomslaget. För visst slog det om till tråkigt, rätt så fort?

Idag däremot, slog det om till BRA igen, tycker jag!

 

Till toppenKontaktDela på facebook

Till mig, nymålat och en time out

På fredagen var det så varmt att Tweenien höll på att dö om hon inte fick glasspengar tills sig, kompisen och Lillasyster. Jag kunde förstås inte låta henne dö.

Ledsnar man någonsin på att fotografera körsbärsblommor? Nej, just det!

Vår trädgård är tämligen stökig, just nu. Det stör mig extremt mycket, men jag förtränger det. Döljer mina känslor, biter ihop och låtsas vara cool. Inombords är jag dock inte så cool. Där är jag het.
Hängrännor ligger på gräsmattan på grund av hus under ommålning. Vårt ursprungligen fabriksmålade hus har aldrig varit så fint, någonsin! Värt att låtsas vara cool för, faktiskt!
Här ligger en varm kanin. Han gräver svala gropar att ligga i, sen ligger han där tills det blir för varmt. Då är det dags för nästa grop, men det här är favoriten!
På fredagen var det så varmt så jag sportade Mohedatoffeln, säsong två. Skönaste träskon, och så äntligen barfotaväder! Synd att mina fötter är så fula att jag måste ägna lite tid åt dom, bara. Sånt kallar jag tråkgöra.

Nu känner jag mig också tvungen att packa undan mina absolut bästa skor någonsin, mina fodrade Pandora från Ten Points. Hade kunnat gå i dom hela sommaren, om vädret varit svalare. Men vad gör man då? Köpte mig ett par ofodrade Pandora i vitt skinn, med snörning. Det blir mina bästa skor tills det är dags för fodrat igen.

Att lägga pengar på bra skor, gärna i skinn, är mitt bästa tips i skoväg. Bra skor kan man slita på i många år, om man håller sig till någorlunda klassiskt när det gäller form och färg. Räknade ut att mina röda skinnloafers måste vara minst åtta år! Funkar bra än och säkert åtta år till!

Nu har jag inte varit inne på facebook eller instagram på flera dagar. En välbehövlig time out som faktiskt gör gott för själen. På facebook sitter jag och retar mig på diskussioner och all yta som läggs upp (irriterad bara jag tänker på det) men instagram saknar jag, lite. Bilder betyder mera för mig, och instagram ger inspiration, mer än irritation.

Men just nu har jag checkat ut för ett tag.

Trevlig helg!

Till toppenKontaktDela på facebook

Om Birgitta

När jag var drygt tjugo, så korsade Birgitta min väg. Hon var en sådan människa som öppnade sina dörrar för utsatta barn mitt i natten, när socialen inte hade någon annanstans att köra dem. Hon såg barns behov och orkade att möta dem, som inte många hade gjort innan.
Barn som kom till Birgitta fick, ibland för första gången i sina liv, vara barn. De fick rosiga kinder och glitter i blicken, de fick gemenskap och villkorslös kärlek. För människor med livet i spillror, utgjorde hon en fast punkt och en trygghet som inte svek.
Av Birgitta lärde jag mig så mycket om medmänsklighet och att göra skillnad. Föga anar hon vilket avtryck hon gjorde på den där tjugoåringen, att denna nu är över fyrtio och ännu tänker på Birgitta och hennes gärningar. Att hon är en förebild för mig privat, såväl som yrkesmässigt.

Idag har jag tänkt extra mycket på henne och önskar att det fanns fler Birgittor i världen. Massor av barn behöver dom!

Aggie - Å tänk om det fanns fler Birgitta i världen. Blev alldeles tårögd av ditt inlägg, det är inte ofta man stöter på sådana människor, som villorslöst ger av sig själv till andra. Sådana människor är som pärlor på ett halsband, man bär dem alltid med sig varsamt vid hjärtat och vårdar dem och deras avtryck i ens egen själ ömt.

Till toppenKontaktDela på facebook

Gudagåvor och förbannelser

Han fyllde på med protein innan träningen och hans mamma borde fyllt på med tålamod. Ty GPS:en lyckades återigen leda oss helt fel när vi skulle lokalisera en helt ny konstgräsplan. Det är inte Tonåringens arma mamma hans tränare har i åtanke när de sent kvällen innan, meddelar att träningen är flyttad. Vi fick i alla fall se hela Bergsbrunna. I nästan en timme. Tack för det, jäkla GPS!

Att ha lokalsinne måste vara en gudagåva, kan inte tänka mig annat. Att inte ha det, är som en vilande förbannelse.

Innan vi åkte till träningen hann jag äta mellis med två av mina barn. ”Dom två viktigaste!” sa dom. Men det är förstås inte sant! Men det är lite mysigt på måndagar, att få den där mellisstunden med barnen. Och kanske några youtubers på skärmen, också.
Så mysigt så jag bjöd dem på bullar, fastän vi inte ska äta sånt i veckorna. I efterhand behövde jag nog det där sockret när jag höll på att bryta ihop på Bergsbrunnas grusvägar, bland hästhagarna. Utan att hitta någon förbannad konstgräsplan.
Mannen tar dock allt med ro. Snickrar på sin nya, fina odlingslåda, modell HÖG, och skulle aldrig stressa upp sig för att GPS:n visade fel. Såg på honom att han inte förstod varför jag var så uppjagad när jag kom hem.

Men du fattar, va?

Villa Ryttarängen - Näe jag fattar inte alls. Fast det är ok Victoria Vi är ju olika som tur är. Fin odlingslåda, vad ska det odlas där tro? Just det, ägg steks det en heeel del här med. Kraaam Pia

Till toppenKontaktDela på facebook

Helgen med chèvre, bilar och fotboll

På lördagen gjorde vi päronpizza med chèvre och drack rödvin till. Vår lilla gäst petade bort all chèvre, och hade det varit min unge hade jag tryckt i mig den osten när jag dukade av. Men nu var det inte mitt barn och då ville jag inte äta från barnets tallrik, så jag såg med sorg i hjärtat på chèvrehögen i komposten.

Tidigare på dagen hade jag och Maken fått en stund på tu man hand, inne i Uppsala. Vi skulle titta på ny familjebil, men kom fram till att den som passar bäst för vår familj just nu, faktiskt är precis den bil vi har.

Är man van vid mycket utrymme känns alla bilar så trånga, speciellt i baksätet. Och eftersom vår snart 11-åriga Galaxy faktiskt aldrig har strulat och passerade besiktningen utan anmärkning, så är det väl bäst för både plånbok och miljö om hon får bo kvar hos oss. Nästa år är det dags att byta leasingbil, kanske ska vi satsa på något större än nuvarande Golfen då?

Vi glömde bort att det var Eurovision, så vi tittade på annat med släckta lampor och levande ljus istället. Jag var trött men är man Tonårsmamma kan man inte gå och lägga sig förrän ungen är hemma. Det bara är så. (Förstår plötsligt varför min mamma alltid satt där i fåtöljen i mörkret när jag kom hem, medan min pappa sov och snarkade högt).
På söndagen städade jag klart hela huset. Så skönt att ha hittat en rutin som fungerar, för få saker får mig så lätt ur balans som ett stökigt hus. Antingen bryr jag mig inte alls, eller så bryter jag ihop. Om inte annat bryter jag ihop när det är dags för själva städningen. Men nu, som sagt, fungerande rutin, städkarma i balans och harmonisk mamma. Win-win für alles!

Jag hade inte väntat mig så mycket träningsvärk efter yogan igår, men det gör ont när jag skrattar idag. Bäst att inte ha för roligt, alltså. Eller så får man ta en svidande core. Kan ta det sista, men å andra sidan skrattar jag inte överdrivet mycket när jag städar, det gör jag faktiskt inte!

Söndagen avrundades med derby för Tonåringen. Matchvädret var, som sig bör, mulet och grått och regnet hängde i luften. Jag hade tjocktröja och sonens softshelljacka stl M, mössa, yllevantar och mina ullfodrade boots. Jag hade också med stoppade sittunderlag att sitta på. ”vågavägrafrysa #mammamedrutin

”Du har aldrig brytt dig om om du ser töntig ut, va?”

”Nej. Faktiskt inte.”

Villa Ryttarängen - Päronpizza med chevre låter ju gudomligt gott. Måste testa det i min ensamhet för ingen annan än jag skulle gilla det här. Städa är ju ett kapitel för sig, man vill ha fint men ogillar dammtrasan och dammsugarvals. Yogan ska absolut ta stor plats i mitt liv. Måste är ett trist ord men nödvändigt låter bättre. Kram fina du/ Pia

Till toppenKontaktDela på facebook

Lågvatten

Veckan som gick har varit lågmäld och alldeles för lång. När för mycket av fel saker händer och det svider i själen av trötthet, det är då jag ligger i sängen alldeles för länge på morgnarna och ligger vaken alldeles för sent på kvällarna.

Av många skäl har jag varit låg den här veckan, flera privata, men en stor orsak är också bristen på vår. Jag fryser dygnet runt, trots kashmirkoftor och raggsockar. Jag får ont i kroppen av att frysa hela tiden, spända axlar och stel nacke. Har värmen en gång tinat upp mig, förfryser jag om kylan slår till igen.

Varje kväll funderar jag på vad jag ska ha på mig dagen efter, för att inte frysa ihjäl. Imorgon har jag bestämt mig för Makens ulltröja som han tvättade för varmt, så den krympte. Den är fortfarande för stor för mig och alldeles perfekt, och den håller mig varm.

Jag har missat några av mina favoritträningspass den här veckan, på grund av familjepussel som inte går ihop i alla lägen. Istället har jag tränat på egen hand och känner att så får det bli ibland. Bra den träning som blir av, om än bara trettio minuter intervall, som idag. Ihop med gårdagens kettlebell och måndagens soma, så svider det ändå fint i musklerna ikväll, och jag är lite sugen på att ställa klockan på tidigt, för att träna lite imorgon bitti.

Absolut bästa botemedlet när jag känner mig ur balans och aningen låg till humöret, träna. Det har räddat mig många gånger förr.

Fast det kan också bli så att jag ligger kvar i sängen och drar mig, på grund av sovmorgon, imorgon. Vid närmare eftertanke känns det faktiskt lika lockande.

Till toppenKontaktDela på facebook