Masthead header

Dagar hemma

Sommardagar hemma är inte så tokiga, dom heller! Igår cyklade jag iväg till gymmet och tränade med kettlebells en timme. Efteråt är det så ljuvligt att cykla hem, med hög puls, i ett långsamt tempo och utan jacka. Sedan stretchade jag ut på yogamattan på altanen.

Ikväll är planen lite kettlebells och sedan en klass yin yoga. Sånt kan jag bli glad av att gå och tänka på!

Mycket suddig bild på en bukett jag plockade in från en nyfunnen buske, längst bak i trädgården. Jag ställde den på byrån som jag aldrig blir nöjd med. Eller rättare sagt, jag blir aldrig nöjd med något stilleben på den byrån. Ingenting passar. Kanske ska det helt enkelt vara tomt där?
Men de där blommorna tappade alla sina blad och trivdes visst inte alls inne, så de åkte ut på altanen. Så blev det konstigt och obalans bland grejerna på byrån igen, då.
Barnen med kompisar ägnar sig åt poolbad. Jag sitter på kanten och dricker jordgubbssaft eller ägnar mig åt poolskötsel och att rensa hängrännor och rabatter. Vädret är strålande! Semester hemma är, som sagt, inte alls så tokigt! Massor med tid att bara vara, och hinna tänka en tanke klart. Jag har t o m planerat för årets julgran, redan nu.

Fast det är ju sånt man inte säger högt.

Till toppenKontaktDela på facebook

Alla morgonpromenader jag aldrig tog

Walkingskorna var nedpackade, träningskläderna likaså. Varje morgon på västkusten skulle jag gå en promenad längs havet med en ljudbok i öronen, och sedan skulle jag yoga på altanen. Hur underbart lät inte det?

Men det var de där morgonpromenaderna som aldrig blev av och yogan som stannade i tanken. Varje morgon som det inte var tidiga matcher prioriterade jag sovmorgon. Jag tänker att jag behövde sova, och sedan var det så varmt att yoga i solen på altanen. Ursäkter och undanflykter. Lathet och mänsklighet.

Från och med imorgon får det vara slut med det. Då får denna stela kropp långsamt börja röra på sig igen. Tror att det blir en tur till gymmet, för här finns inget hav att promenera längs med.

Den uppmärksamme ser att jag gjort om lite layout på bloggen. Hoppas att det ska kännas mindre rörigt, även om äldre inlägg ibland fick lite konstig layout på grund av ändrade marginaler, bildstorlek mm. Men hoppas ni gillar! Så småningom ska jag ta tag i uppgradering av wordpress också, men det är sådana teknikaliteter som jag gärna skjuter på, lite till. Lathet och mänsklighet, ni vet…

Till toppenKontaktDela på facebook

Dagar på västkusten

Vi har haft en fantastisk vecka på Västkusten! Gothia Cup, som var själva anledningen till att vi åkte ner just nu, har bjudit på härlig fotboll och gemenskap. Så coolt att få ta del av den kulturen med lag från hela världen på plats!

På kvällarna har vi landat i vår lilla, lilla hyrda stuga ute i Björlanda Kile. Vi har bjudits på fantastiska solnedgångar, klippbad, färska skaldjur till middag vid havet och vind- och kitesurfing som skådespel alla blåsiga dagar.

Vi hann se en del av Göteborg, göra Liseberg och tog en snabb tur till Marstrand. Annars är det fotbollen som har styrt denna vecka! Och som sagt, det har inte varit annat är fantastiskt, alltihop!

Till toppenKontaktDela på facebook

In between

Mellan matcherna tar vi färjan till Marstrand, ser invigningen av Gothia Cup, vandrar i Göteborgs botaniska trädgård, äter middag med lagföräldrar på Pinchos, och badar i havet utanför vår stuga.

Och så snurrar vi runt i Göteborgs helt hemska trafiknät. Alla har samma problem med att ta sig från A till B mellan matcherna. Är det ett uselt vägnät eller är det våra GPS som suger? Blir kallsvettig av tanken på att köra runt här själv.

Nu laddar vi för slutspel och sedan skaldjursfrossa på klipporna nedanför vår stuga, i solnedgången.

Innan veckan är slut ska vi hinna med Liseberg, shopping och en tur med Paddan. Och förhoppningsvis ett par matcher till. Vi håller alla tummar och tår!

Till toppenKontaktDela på facebook

Regn och blåst men ändå underbart

Vi vaknade till regn och blåst, men västkusten är bästkusten, så det gjorde ingenting.

Däremot var lilla huset så fullt av sovande ungdomar, högst ovilliga att vakna, så Maken och jag fick äta frukost i skift, balanserandes på ett litet soffbord.

När alla vaknat och utfodrats med pizza, lämnade vi av de två tonåringarna i Göteborg, för uppsamling med laget.

Vi åkte hem till solsken och tog ett kvällsdopp i höga vågor och bland lyckliga vindsurfare. Så jäkla underbart!

Torka i sol och salta vindar, innan vi gick hem och åt pizza. Igen.

Imorgon blir det snabbvisit till Marstrand, innan det är dags för match och invigning av Gothia Cup!

SMHI har lovat uppehåll i en vecka och en temperatur runt 20 grader. Perfekt spelväder. Och SMHI håller ju alltid vad dom lovar, så hoppet lever ;-)

Till toppenKontaktDela på facebook

Avstickare

Det blev en kort avstickare till västkusten, i år också. I en liten, liten stuga för fyra, har vi trängt ihop oss sex personer.

Väldigt mysigt, när tjejerna kört klart sin repertoar med ”du ligger för nära” ”du har armbågen på min sida” eller ”sluta peta på mig”. Tro mig, sex personer kan inte andas här inne utan att röra vid varandra!

Himla tur att vi kan vara ute, då! Och kvällsbada, t ex. Vi har havet utanför dörren!

Till toppenKontaktDela på facebook

Trädgårdspeppen

Årets riktiga trädgårdspepp har inte riktigt kickat igång än, hos mig. Den kanske inte gör det i år, och det skulle kunna vara det bästa för alla inblandade.

Trädgårdspeppen är när jag, några få dagar varje sommar, får för mig att jag visst tycker det är kul med trädgårdsarbete, att gräva, rensa och vattna. Då köper jag oftast en massa dyra perenner, som jag gräver ner här och där, efter att noga ha läst på hur de trivs bäst.

Punkt. Sen brukar mitt intresse ha svalnat till noll, de fina perennerna dör, om inte annat under vintern, och så var det med den saken!

I år plockar jag de sista blommorna från en gammal trotjänare, pionen, som inte kräver någon som helst skötsel av mig. Men ändå alltid levererar!

Det är så jag gillar dom!

Till toppenKontaktDela på facebook

Semesterlistan

Semestern så här långt:

  1. Åka utomlands en vecka, i början av semestern och i slutet av lågsäsong, var en fullträff. Total nedvarvning och vi har fått vår sol och värme. Ingen bryr sig så mycket om vädret, längre.
  2. Få landa hemma någon vecka och bara göra dagsutflykter- nödvändigt för en hemmakatt som jag.
  3. Det här är sommaren när vi knappt ser våra barn. Kompishäng har definitivt konkurrerat ut att umgås med föräldrarna och att Maken och jag plötsligt är själva hemma om kvällarna, är snarare regel än undantag.
  4. Småbarnsföräldrar sover dåligt, tonårsföräldar gör det också. Det är ett evigt väntandet. Och väntande. Och sms:ande.
  5. Å andra sidan går samtliga barn aldrig upp före klockan 11, så det finns alla möjligheter till sovmorgon och att sova ut ordentligt. Vaknar lik förbannat aldrig senare än kl 07! Men ligger gärna kvar.
  6. Som sagt egen tid, har vi plötsligt gott om. Sommarträna har aldrig varit enklare!
  7. Idag har jag städat bilen invändigt. Det var ett skitgöra och om någon dag kommer fyra barn och en lång bilresa att göra det så himla ovärt. MEN, jag har laddat upp med blå, prassliga skoskydd i baksätet, hehe. Den som tänker lägga upp fötterna, kommer att få en liten överraskning! Eller, en överraskning på varje fot, för att vara exakt! ;-)
  8. Långfrukost varje dag, det gör livet till en fest!

Till toppenKontaktDela på facebook

Bära runt på Marshall och tips x 2

Detta är sommaren då jag återupptäckt ljudboken på riktigt, och i och med det, bär runt på vår Marshallhögtalare (vår enda trådlösa) överallt. Laga mat och lyssna på ljudbok- roligare! Rensa ogräs och lyssna på ljudbok- roligare. Dricka te och scrolla fotobloggar och lyssna på ljudbok- roligare. Med andra ord, väldigt mycket blir roligare med en ljudbok i öronen.

Nu kan man ju också använda sig av hörlurar, men vill man inte helt stänga ute yttervärlden (eller sin familj) så funkar högtalare väldigt bra. Har lyssnat igenom Arne Dahls ”Utmarker” och har precis börjat på hans ”Inland”. Rekommenderas inte att lyssna på deckare i sängen, så jobbigt att somna och missa viktiga ledtrådar, och sedan försöka leta upp exakt stycket där man somnade. Nu har min app en sömnfunktion där jag kan ställa in hur länge jag vill att ljudboken ska läsas, men funkar ändå inte riktigt med deckare, tycker jag. Dokumentär, eller fakta, då använder jag den funktionen. Inte lika många missade ledtrådar, i den typen av texter. ;-)

För länge sedan, när e-boken var ny, testade jag och förfasades. Det var ett evigt scrollande uppåt, nedåt och åt sidorna. Sedan dess har jag inte velat prova något mera. Men nu så, det här är sommaren det händer. Även e-boken har ju utvecklats, halleluja! Slipper scrolla, ser hela texten och går finfint att läsa även i telefonen. Funderar därmed på att avsluta mitt medlemskap i bokklubben, då e-bok faktiskt visat sig passa mig bättre. Missar dessutom alltid att avbeställa Månadens bok, vilket blir himla krångligt och dyrt i längden. (Exempel på det denna vecka, ligger en ny, färsk Nora Roberts på vårt soffbord. 198 kr i pris, 149 kr att skicka tillbaka. Läser inte Nora Roberts men knappast värt att skicka tillbaka… Får ge den till min man i födelsedagspresent :-))

För imorgon firar vi Makens födelsedag och hoppas få hem Tonåring som befinner sig i sommarstuga vid kusten med sju andra tonåringar, och verkar ha roligare än roligast. Har knappt tid att messa sin mamma. Men bara knappt.

Till toppenKontaktDela på facebook